4 Mart 2014 Salı

Forum İstanbul Kadına Şiddete Son Sergisi ( 4 Martta Başlıyor )



Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın üstlendiği; ünlü isimlerin kadına şiddeti kınamak ve ALO 183 hattının bilinirliğini arttırmak için fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit’in objektifinin karşısına geçtiği projenin lansmanı, 3 Mart’ta W Hotel, W Lounge'da gerçekleşti. Fotoğraflar 4 Mart'tan itibaren Forum İstanbul'da sergilenmeye başladı.

Kadınların çığlığına kulak veren projeye Alican Yücesoy, Başak Daşman, Begüm Yücesoy, Bülent Seyran, Burcu Kara, Canan Hoşgör, Cüneyt Arkın ve Betül Cüreklibatur, Engin Hepileri, Esin Övet, Esra Erol, Gülay Kamaz, Hande Subaşı, İpek Tuzcuoğlu, Irmak Atuk, Işın Karaca, Ivana Sert, Kaan Cüreklibatur, Mehmet Ali Erbil, Melis Babadağ, Nefise Karatay, Ogün Kaptanoğlu, Oya Aydoğan, Özlem Yıldız, Özlem Yılmaz, Pınar Altuğ, Saba Tümer, Sibel Turngöl, Ümit ErdimYeşim Erçetin, Yeşim Salkım ve Hakan Eratik destek verdi.


Kadınların % 25'inin fiziksel şiddete uğradığı ve her 4 kız çocuğundan birinin cinsel şiddete maruz kaldığı Türkiye’de, 33 ünlü yüz, “ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!” demek için bir araya gelerek poz verdi. Projenin tanıtımı için çekimlerde yer alan ünlü isimler,3 Mart Pazartesi günü W Hotel, W Lounge'da düzenlenen basın toplantısında buluştu.

Tanıtım toplantısında aralarında Başak Daşman, Canan Hoşgör, Gülay Kamaz, Hande Subaşı, Melis Babadağ, Sibel Turnagör ve Yeşim Salkım&Hakan Eratik’in de bulunduğu ünlü yüzler, kampanyanın çekimleri sırasında neler hissettiklerini paylaştı ve bu toplumsal soruna dikkat çekerek, KADINA ŞİDDET HATTI 183’ün herkes tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti. 

Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Selçuk Kaya, “Türkiye’de kadınların % 25'i fiziksel şiddete uğruyor. Cinayet sonucu ölen kadınların % 40-70’i eşi tarafından öldürülüyor. Tecavüze uğrayanların % 50’si 18 yaş altında ve bunların yüzde 90’ı kız çocuğu. Her 4 kız çocuğundan 1’i cinsel şiddete uğruyor. Bu noktada, bilinç düzeyinin artırılmasına yönelik her türlü çalışma büyük önem arz ediyor. Biz de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlattığımız projeyle, şiddete maruz kalan kadınların sesini daha gür çıkarabilmesini ve haklarını arayabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlarımıza, KADINA ŞİDDET HATTI 183’ü arayarak yardım isteyebileceklerini hatırlatıyoruz.” diye konuştu. 

Forum İstanbul Pazarlama Direktörü Didem Kırşallıoba da Forum İstanbul olarak projede yer almaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, “Kadına şiddetin, en büyük toplumsal sorunlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bu konu hakkında hem bireysel hem de toplumsal olarak adımlar atmamız, insana saygıya önem vermemiz ve toplumsal bilinci artırmamız gerekiyor. Forum İstanbul olarak biz içinde bulunduğumuz tüm projelerin katkısını gözlemlediğimizde çok mutlu oluyoruz. Dilerim bu projenin de rüzgarıyla kadına şiddet sorununda azalma olduğunu hep birlikte gözlemleriz.“ dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder